Roadtrip στην Καππαδοκία

 Ταξίδι στην Καππαδοκία με τη μαμά ή την κολλητή σου!

 Ονειρευόσουν να ταξιδέψεις στην Καππαδοκία και να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία  της Καππαδοκικής γης, σε μία  ανεπανάληπτη  γνωριμία  με τον  συγκεκριμένο  προαιώνιο πολιτισμό και τη σύγχρονη  απεικόνιση  του;

 

Πέντε ημέρες γεμάτες εκπληκτικές  εικόνες  από  απόκοσμα  τοπία, μαγευτικούς  οικισμούς, υπόσκαφα και  μοναδικές  κατασκευές. Ένας  συγκλονιστικός  κόσμος που  αφήνει   άφωνο  τον επισκέπτη  για το   ιστορικό, το φυσιολατρικό, το  αρχιτεκτονικό και το θρησκευτικό  ανάγλυφό του.

 Ημερομηνίες 7 με 12 Σεπτεμβρίου 2022

Η διαδρομή περιλαμβάνει ταξίδι με αεροπλάνα και ιδιωτικό βαν

και στο τελικό πακέτο περιλαμβάνονται:

Κόστος αεροπορικών εισιτηρίων από και για Ελλάδα,  και εσωτερικές πτήσεις  για Καππαδοκία

 διαμονές με πρωινό και βραδινό

 

 

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η ημέρα Τετάρτη    :   ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Μετά την πτήση  μας από  Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη, θα ακολουθήσει η άφιξη μας στην  Καισάρεια, τη μητρόπολη των Καππαδοκών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο φανταστικό  ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

  

2η ημέρα  Πέμπτη : ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΟΝ – ΚΕΡΜΙΡΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ – ΙΝΤΖΕΣΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙ 

Ξεκινάμε την όμορφη περιήγησή μας στην Καππαδοκία με επίσκεψη στα πρόσφατα ανακαινισμένα τείχη και το ιστορικό κέντρο της Καισάρειας. Πρόκειται για μία καινούργια σύγχρονη πόλη που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις πλατείες, τους χώρους πρασίνου, τη γενική ευταξία και τον ιστορικό περίγυρό της. Θα ακολουθήσουμε πορεία προς τις γειτονικές περιοχές του Ανδρονικίου και της Κερμίρας, δύο σπουδαίες παλαιές Ελληνικές κοινότητες, σε πραγματικά απόκρυφες θέσεις, με τις εκκλησίες της Αγ. Τριάδος και της Παναγίας αντίστοιχα. 

Συνεχίζοντας την πορεία μας φτάνουμε στην κοινότητα του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μελετίου, τη Μουταλάσκη, τις «Βερσαλλίες της Καππαδοκίας», όπου θαυμάζουμε την υπέροχη εκκλησία της Παναγίας, τα φανταστικά ρωμέϊκα αρχοντικά και τα εκπαιδευτήριά τους. Μετά από μια σύντομη στάση για το απαραίτητο ζεστό τσάι συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ιντζέσου( Incesu ). 

Όλες οι παραπάνω κοινότητες αποτελούν ένα απίστευτο αρχιτεκτονικό σκηνικό με αμιγώς μη τουριστικές περιοχές που έχουν συγκλονιστικό ιστορικό υπόβαθρο και εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Η διαδρομή μας θα ολοκληρωθεί στο Προκόπι όπου αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας

Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

3η ημέρα Παρασκευή : ΠΡΟΚΟΠΙ – ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΟΡΑΜΑ – ΟΥΤΣΧΙΣΑΡ – ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΑΒΑΝΟΣ – ΑΡΑΒΙΣΣΟΣ –ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το υπέροχο πρωινό μας, στην πορεία μας θα  συναντήσουμε την Νεάπολη όπου και θα  επισκεφθούμε τον λόφο του Βυζαντινού κάστρου και τον μοναδικό ανασκαφικό  χώρο( ΚΑΥΑSEHIR ).

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πανέμορφη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στους ιερότερους τόπους, με τις υπέροχες εκκλησιές και τα εξωγήινα τοπία, στο Κόραμα, το Ούτσχισαρ και το Τσαβουσίν. Επόμενη επίσκεψη στο Αβανός, με τα υπέροχα εργαστήρια κεραμικών. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην ιστορική Αραβισσό, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Δείπνο – διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα Σάββατο :    ΣΙΝΑΣΟΣ – ΤΖΑΛΕΛΑ – ΣΟΓΑΝΛΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΑΝΑΚΟΥ – ΠΡΟΚΟΠΙ

  Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε τη διαδρομή μας με την επίσκεψη στην πανέμορφη  Σινασό, που χαρακτηρίστηκε ως «Όασις εν τη ερήμω, νήσος εν τω πελάγει, αστήρ εν τω σκότει και Αθήναι εν τη Μικρά Ασία», όπου και θα  επισκεφτούμε την Εκκλησία των  Κωνσταντίνου & Ελένης, θα περπατήσουμε στα παραδοσιακά σοκάκια της και θα εντυπωσιαστούμε από τα αρχοντικά της. Μετά την  απαραίτητα στάση για τσάι, θα συνεχίσουμε στην Τζαλέλα (Ομορφοχώρι), την πανέμορφη κοιλάδα του Σογανλί (αρχ. Σοανδός) με τις πολλές λαξευτές εκκλησίες μέσα σε κωνικούς μονόλιθους, τα Ποτάμια (Χωριό του Αγίου Γεωργίου και του οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη.), τη Δήλα και τη Μαλακοπή, όπου και θα  επισκεφθούμε την  υπόγεια  πολιτεία της και θα  θαυμάσουμε εξωτερικά τον ανακαινιζόμενο ναό των Αγίων Θεοδώρων. Προσπερνώντας  την Ανακού,  επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση. 

 

5η ημέρα Κυριακή : ΜΙΣΤΙ – ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΚΑΡΒΑΛΗ –ΠΡΟΚΟΠΙ

Μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το Περίστρεμμα, για να θαυμάσουμε την υπέροχη κοιλάδα της Ιχλάρας. Στην πορεία μας θα επισκεφτούμε το  Μιστί με τον μοναδικό δισυπόστατο και μεγαλύτερο Ναό της Καππαδοκίας των Αγ. Βλασίου και Βασιλείου. Και κατόπιν επισκεπτόμαστε την Καρβάλη και το Σιβρίχισαρ (αρχαία Αριανζό, γενέτειρα του αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού).

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Περίστρεμμα, ένα μοναδικό φαράγγι εκπληκτικής ομορφιάς μήκους 7 χλμ.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα Δευτέρα :  ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Καισάρεια, αποχαιρετούμε την υπέροχη γη της Καππαδοκίας.

Επιστροφή στην Αθήνα, γεμάτες φανταστικές εικόνες και αναμνήσεις!

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συμμετοχή στις διαδρομές με τα αερόστατα έχει προκρατηθεί και αποφασίζεται τοπικά, σύμφωνα πάντα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Η μοναδική εμπειρία διαρκεί χρονικά περίπου τρεις (3) ώρες (από τη στιγμή που θα φθάσετε στο χώρο εκκίνησης μέχρι την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο (05:15 έως 08:30) και στοιχίζει 160 € κατ’ άτομο. Λόγω συνεχών ανατιμήσεων και μεγάλης ζήτησης η τελική τιμή ενδέχεται να αυξηθεί εκ μέρους της κοινοπραξίας των τοπικών εταιρειών αεροπλοΐας.

 

Στην  τιμή  περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια   Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Καισάρεια

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (145 €) 

  • ΜΙΑ (1) διανυκτερεύση σε 5αστερο ξενοδοχείο 

  • ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) διανυκτερεύσεις σε 4στερο ξενοδοχείο

  • Ημιδιατροφή καθημερινά. ( Το δείπνο της πρώτης βραδιάς αντικαθίσταται με γεύμα την επόμενη ημέρα )

  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.

  • Τοπικός ελληνόφωνος έμπειρος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον ασφάλιση COVID – 19 .

Μην περιμένεις άλλο! Δήλωσε συμμετοχή!

img