Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

 

Πώς μπορώ να κάνω κράτηση;

Για να κάνετε κράτηση, θα πρέπει να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για το ταξίδι που θέλετε να κάνετε και να μας στείλετε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, Τ.Κ., πόλη και τηλέφωνο επικοινωνίας).

 

Μπορώ να ακυρώσω ή να τροποποιήσω την κράτησή μου;

ΑΚΥΡΩΣΗ: Λόγω της ιδιαιτερότητας των πακέτων είναι δύσκολο να προχωρήσετε σε ακύρωση της κράτησής σας. Αν πάραυτα επιθυμείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας, θα πρέπει να ενημερώσετε το γραφείο με email, στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία σας και προαιρετικά οι λόγοι για τους οποίους επιθυμείτε να προχωρήσετε σε ακύρωση.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: Τα ταξίδια είναι ορισμένα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και όλα τα σχετιζόμενα έγγραφα είναι ονομαστικά. Επομένως, δεν μπορείτε να τροποποιήσετε ημερομηνίες ή να μεταφέρετε τη συμμετοχή σας σε κάποιο άλλο πρόσωπο.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

 

Χρειάζομαι διαβατήριο για να ταξιδέψω στο εξωτερικό;

Για τους προορισμούς εντός Ελλάδας χρειάζεται μόνο το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο. Για τους προορισμούς εκτός Ελλάδας και σε χώρες που ανήκουν στην ΕΕ χρειάζεται μόνο το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες, σε αντίθετη περίπτωση το διαβατήριο. Για τους υπόλοιπους προορισμούς απαιτείται ελληνικό διαβατήριο με 6μηνη ισχύ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα ενημερώνεστε σχετικά με τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα.

 

Χρειάζομαι βίζα για να ταξιδέψω στο εξωτερικό;

Για τους προορισμούς που δεν ανήκουν στην ΕΕ απαιτείται έκδοση βίζα. Σε ορισμένους προορισμούς είναι απαραίτητη η προέγκρισή της, ενώ σε άλλους εκδίδεται τοπικά. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα ενημερώνεστε σχετικά με τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και τον τρόπο έκδοσής τους.

 

Τι ισχύει αν δεν είμαι κάτοχος ελληνικής υπηκοότητας;

Στην περίπτωση που δεν είστε κάτοχος ελληνικής υπηκοότητας, θα πρέπει απαραιτήτως να ενημερωθείτε από την πρεσβεία της χώρας σας για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα χρειαστείτε για τον προορισμό της επιλογή σας. Το γραφείο μας μπορεί να σας ενημερώσει μόνο για τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα με την προϋπόθεση ότι κατέχετε την ελληνική υπηκοότητα.

 

ΠΛΗΡΩΜΗ – ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

 

Πώς θα ενημερωθώ για το κόστος των ταξιδιών;

Μόλις εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για κάποιο ή κάποια από τα ταξιδιωτικά πακέτα, θα σας αποσταλεί email από το γραφείο μας, στο οποίο θα αναγράφεται αναλυτικά το κόστος.

 

Με ποιους τρόπους μπορώ να πληρώσω;

Πληρωμές γίνονται δεκτές μέσω τραπεζικής κατάθεσης, μέσω ebanking με χρέωση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. Για την κράτησή σας απαιτείται προκαταβολή του συνολικού ποσού πληρωμής, για το οποίο θα ενημερώνεστε με email και η εξόφληση γίνεται το αργότερο 15 ημέρες πριν την έναρξη του ταξιδιού. Για εκδόσεις αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και γενικότερα, για κρατήσεις που διέπονται από ειδικούς όρους ακυρώσεων, θα ενημερώνεστε με email.

Μετά την κατάθεσή σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με email για τα παρακάτω στοιχεία:

α) Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, Τ.Κ., πόλη, τηλέφωνο

β) Το ταξίδι στο οποίο συμμετέχετε.

γ) Το ποσό της προκαταβολής ή της εξόφλησης.

δ) Την απόδειξη πληρωμής από την τράπεζα ή την απόδειξη ebanking.

 

Αν ακυρώσω χάνω τα χρήματά μου;

Οι ακυρώσεις διέπονται από ειδικούς ακυρωτικούς όρους ανάλογα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τον προορισμό που επιλέξατε. Αν επιθυμείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας, πρέπει να μας ενημερώσετε με email, στο οποίο θα καταγράφετε και το λόγο ή τους λόγους, που σας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Για τους ειδικούς ακυρωτικούς όρους θα ενημερώνεστε στο email που αφορά στο κόστος των ταξιδιών.

 

Τι περιλαμβάνεται στις τιμές των πακέτων;

Στις τιμές των πακέτων περιλαμβάνονται τα ξενοδοχεία, το πρωινό (και βραδινό σε κάποια ταξίδια) και οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή βαν στις διάφορες επισκεπτόμενες περιοχές στον τόπο προορισμού. Δεν περιλαμβάνονται τα ενδιάμεσα γεύματα, μετακινήσεις με μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξί, τα εισιτήρια μουσείων και τοπικών tour, τα εισιτήρια από και προς τον τόπο διαμονής και τα έξοδα για έκδοση διαβατηρίου και βίζα.

 

Υπάρχουν κρυφές επιβαρύνσεις;

Δεν υπάρχουν κρυφές επιβαρύνσεις. Στις τιμές, για τις οποίες θα ενημερώνεστε με email, καταγράφονται αναλυτικά τα κόστη για όλες τις προσφερόμενες υπηρεσίες, καθώς και για τις προαιρετικές.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

Ποιες ώρες λειτουργούν τα γραφεία σας;

Τα κεντρικά μας γραφεία λειτουργούν Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 11:00 – 15:00. Θα μας βρείτε Αγ. Κωνσταντίνου 59 – 61 (εντός κτιρίου SPACES) στο Μαρούσι (δίπλα στη EUROBANK Κηφισίας).

 

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: hello@tfortravel.gr

 

Από πού μπορώ να αντλήσω πληροφορίες για τα ταξίδια;

Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τα ταξίδια από την ιστοσελίδα μας: www.tfortravel.gr.

 

Μπορούν να ταξιδέψουν παιδιά και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας;

Τα ταξίδια μας αναφέρονται σε ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών με ιδιαίτερη επιφύλαξη για ανθρώπους άνω των 65 ετών.

 

Μπορώ να φέρω και μια φίλη/ ένα φίλο μου μαζί;

Τα ταξίδια μας απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να βγουν από τη ζώνη ασφαλείας τους σε όλα τα επίπεδα. Σε όσους δηλαδή θέλουν να ταξιδέψουν όχι απλά σε έναν ιδιαίτερο προορισμό αλλά και χωρίς την ασφάλεια της παρέας τους. Σε όσους θέλουν να τολμήσουν να ταξιδέψουν μόνοι τους και να γνωρίσουν νέα άτομα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μας. Σε περίπτωση φίλων, μπορείτε να ζητήσετε κόστος δημιουργίας πακέτου, το οποίο και θα φτιάξουμε ειδικά για εσάς χωρίς όμως συνοδό.

 

Τι καλύπτει η ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης;

Καλύπτει τυχόν αξιώσεις των ταξιδιωτών, οι οποίες προέρχονται από την εκτέλεση ή μη των ταξιδιών. Επίσης, καλύπτει τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών σε περίπτωση αφερεγγυότητας ή πτώχευσης της εταιρείας, ατυχήματα, υλικές ζημιές και ενδεχόμενες οικονομικές απώλειες. Θα σας συνιστούσαμε, αν συμμετέχετε σε ταξίδια εντός ΕΕ, να έρθετε σε επαφή με τον ασφαλιστικό σας φορέα για την έκδοση “Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας” για την περίπτωση ασθένειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Πρέπει να έχω καλή φυσική κατάσταση για να συμμετέχω στα ταξίδια;

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά κρίνεται σημαντικό σε ορισμένες περιπτώσεις.